Način pripreme
Pasulj se stavlja u šerpu i skuva se dobro, a kada je skoro skuvan, menja se voda.
Kada je gotov, sklanja se sa vatre. Sipamo u posudu za pečenje ulje, nakon toga stavlkamo očišćen, opran i isečen luk, šargarepu i papriku.
Zapržimo i nakon toga stavljamo isečen ili na rende narendan paradajz (ili salce paradajza).
Kada se i paradajz zaprži, stavljamo krompir, koji je isečen na kocke.
Mešamo neprestano malo sa krompirom i dodajemo pasulj, u kome treba da bude preostala voda pri kuvanju.
Dodajemo pasulj sa vodom.
Stavljamo začine: alevu papriku, biber, čubar i nanu. Ostavljamo da provri na ringli, dok se meša s vremena na vreme.
Nakon toga dodajemo so i stavljamo u rernu da se dokuva.
Pečeni pasulj je gotov, kada krompir omekša.
Po želji se ostavlja sos.
Ako je neophodno dodaje se voda u pasulj sa krompirom u rerni.