Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pasulj sa krompirom u rerni

Pasulj sa krompirom u rerni

GoldGold
Šegrt
21392
Pasulj sa krompirom u rerni
Fotografije: Gold
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ako i jednu domaću pogaču napravite za ovo jelo sa pasuljem i krompirom, neće biti greške"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • krompir - 6 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad
  • paradajz - 1 komad ili salca paradajza
  • šargarepa - 1 ili 2 komada
  • ulje
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • nana
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se stavlja u šerpu i skuva se dobro, a kada je skoro skuvan, menja se voda.

Kada je gotov, sklanja se sa vatre. Sipamo u posudu za pečenje ulje, nakon toga stavlkamo očišćen, opran i isečen luk, šargarepu i papriku.

Zapržimo i nakon toga stavljamo isečen ili na rende narendan paradajz (ili salce paradajza).

Kada se i paradajz zaprži, stavljamo krompir, koji je isečen na kocke.

Mešamo neprestano malo sa krompirom i dodajemo pasulj, u kome treba da bude preostala voda pri kuvanju.

Dodajemo pasulj sa vodom.

Stavljamo začine: alevu papriku, biber, čubar i nanu. Ostavljamo da provri na ringli, dok se meša s vremena na vreme.

Nakon toga dodajemo so i stavljamo u rernu da se dokuva.

Pečeni pasulj je gotov, kada krompir omekša.

Po želji se ostavlja sos.

Ako je neophodno dodaje se voda u pasulj sa krompirom u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: