Način pripreme
Izvadite boraniju iz konzervi i dobro ocedite vodu iz konzerve.
Oceđenu boraniju stavite u šerpu u kojoj će se kuvati.
Dodajte začin od povrća sa suvom paprikom, šargarepom, lukom i zelenim začinima i zalijte vodom da prekrije boraniju.
Ne bi trebalo da stavljate previše vode na boraniju, jer je boranija konzervirana i vreme kuvanja je kraće nego za svežu boraniju.
Dodajte ulje i dovedite do ključanja.
Kuvajte 10 minuta posle ključanja, pa dodajte alevu papriku i himalajsku so.
Kuvajte 40 minuta, povremeno mešajući, na srednjoj vatri.
Očistite, operite i sitno iseckajte peršun.
Kada je boranija kuvana, dodajte peršun, dobro promešajte i ugasite vatru, a lonac ostavite na šporetu zatvorenog poklopca 10 minuta.
Pogledajte koliko vremena je potrebno za kuvanje boranije, kao i kako zamrznuti boraniju. Pogledajte i kako se pravi boranija sa krompirom ili ukusna boranija u rerni.