Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Janija od žute boranije sa krompirom

Janija od žute boranije sa krompirom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k442
Janija od žute boranije sa krompirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
01/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Nije potrebno da kažete Ah koliko je ukusno, pri svakoj kašiki - mi znamo"

Potrebni sastojci

  • žuta boranija - 1 tegla, konzervisana
  • luk - 2 glavice
  • krompir - 3 - 4 komada, srednji
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • nana - suva
  • so
  • menta - 1 prstohvat, suva
  • peršun - svež
  • brašno - 1 kašika
  • univerzalni začin
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u posudi za kuvanje. Dodajte sitno isečen luk i beli luk.

Nakon što povrće omekša i počne da pušta aromu, dodajte oljušten i na kocke isečen krompir.

Kuvajte 3-4 minuta, mešajući drvenom varjačom.

Dodajte alevu papriku i paradajz sok. Promešajte i dodajte žutu boraniju zajedno sa sokom.

Začinite solju, začinom od povrća i dodajte oko šolju tople vode. Poklopite posudu i ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri.

Kada krompir i boranija potpuno omekšaju, začinite mentom i nanom.

Razmutite brašno sa malo vode u kašicu i zgusnite jelo.

Sklonite posudu sa janijom od boranije sa vatre.

Pri serviranju janiju sa žutom boranijom i krompirom pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: