Način pripreme
Pileće i svinjsko mleveno meso pomešamo u odgovarajućoj posudi, dodajemo rendani crni luk, izgnječen čen belog luka, izmrvljenu ljutu papriku, so, biber, jedno jaje, čubar, peršun, prezle i viski. Zajedno lepo promešamo i ostavljamo pokriveno u firžideru na nekoliko sati ili jednu noć.
Preostala 4 jajeta tvrdo skuvamo, oljuštimo i ostavljamo cela. U posoljenoj vodi skuvamo oljuštenu šargarepu i nakon što se ohladi isečemo na trakice. Krastavčiće tkaođe isečemo na trakice.
Začinjeno mlevneo meso ranvomerno rasporedimo preko streč folije u pravougaonik. U sredinu poređamo cela oljuštena jaja, dodajemo trakice šargarepe i kisele krastavčiće.
Slani rolat prebacujemo pažljivo u prethodno namazan pleh sa dnom koje se ne lepi i ravnomerno prelivamo ugrejanim uljem.
Rolat stefani pečemo oko sat vremena u umerneo ugrejanoj rerni (170 stepeni sa uključenim ventilatorom).
Nakon što malo odstoji rolat Stefani sa pilećim i svinjskim mlevnenim mesom isecite i servirajte sa prilogom po izboru.
Prijatno!