Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Slani rolat»Rolat Stefani sa pilećim i svinjskim mleveni mesom

Rolat Stefani sa pilećim i svinjskim mleveni mesom

ZoriZori
Guru
8982905k
Rolat Stefani sa pilećim i svinjskim mleveni mesom
Fotografije: Zori
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Omiljeni i nezamenljivi rolat Stefani, samo sa pomešanim mlevneim mesom, odličan za specijalne prilike i za svaki dan"

Potrebni sastojci

  • svinjsko mleveno meso - 0, 5 kg
  • pileće mleveno meso - 0, 3 kg
  • jaja - 5 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 2 supene kašike, sitno iseckan
  • viski - 50 ml
  • čubar - 1 kašičica
  • prezle - ½ šolje
  • so
  • biber
  • ulje - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće i svinjsko mleveno meso pomešamo u odgovarajućoj posudi, dodajemo rendani crni luk, izgnječen čen belog luka, izmrvljenu ljutu papriku, so, biber, jedno jaje, čubar, peršun, prezle i viski. Zajedno lepo promešamo i ostavljamo pokriveno u firžideru na nekoliko sati ili jednu noć.

Preostala 4 jajeta tvrdo skuvamo, oljuštimo i ostavljamo cela. U posoljenoj vodi skuvamo oljuštenu šargarepu i nakon što se ohladi isečemo na trakice. Krastavčiće tkaođe isečemo na trakice.

Začinjeno mlevneo meso ranvomerno rasporedimo preko streč folije u pravougaonik. U sredinu poređamo cela oljuštena jaja, dodajemo trakice šargarepe i kisele krastavčiće.

Slani rolat prebacujemo pažljivo u prethodno namazan pleh sa dnom koje se ne lepi i ravnomerno prelivamo ugrejanim uljem.

Rolat stefani pečemo oko sat vremena u umerneo ugrejanoj rerni (170 stepeni sa uključenim ventilatorom).

Nakon što malo odstoji rolat Stefani sa pilećim i svinjskim mlevnenim mesom isecite i servirajte sa prilogom po izboru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: