Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Slani Rolat»Rolat Stefani sa hrskavom koricom

Rolat Stefani sa hrskavom koricom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222561k55
Rolat Stefani sa hrskavom koricom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 5
08/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Sa hrskavom koricom je najukusnije, probajte i kažite da smo u pravu"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • prezle - 50 g + 50 g za uvaljivanje rolata
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • jaja - 3 komada, kuvana + 1 komad sirovo za premazivanje rolata
  • brašno - da se uvalja
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso stavite u duboku posudu. Dodajte prezle, so, biber, kumin i sitno seckani peršun. Umesite dobro meso i ostavite ga da odstoji u frižideru 1 sat.

Od mlevenog mesa odvojite jednu šaku, a od veće količine napravite rolat, tako što napravite oblik čamca.

Preko mesa poređajte kuvana jaja, a odvojenim mlevenim mesom ih pokrijte. Oblikujte rolat.

Nakon toga, rolat prvo umotajte u brašno, premažite ga sa svih strana umućenim jajetom i na kraju ga umotajte u prezle.

Rolat prebacite u mali pleh i pecite ga u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: