Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Hačapuri»Hačapuri u tiganju

Hačapuri u tiganju

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Hačapuri u tiganju
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
18 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
36 min.
Porcije
8
"Ove lagane pitice u tiganju će se pretvoriti u omiljeni doručak cele porodice. Servirajte sa kiselim mlekom ili ajranom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • pavlaka - 125 g za kuvanje
  • kefir - 125 g
  • kravlji maslac - 2 supene kašike za testo + za premazivanje
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • ulje - za premazivanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

1. U posudi pomešajte kefir, pavlaku i po želji kašičicu sirćeta (stavljam za svaki slučaj da soda nadođe).

Promešajte sodu bikarbonu u mlečnoj smesi i ostavite da nadođe.

2. Sipajte maslac, so i šećer, a nakon toga i brašno. Mešajte drvenom kašikom dok se testo ne odvoji od ivica posude. Možda će biti potrebno da dodate još brašan dok ne dobijete srednje meko tesot, pošto količina zavisi od gustine pavlake i kefira koji koristite.

3. Podeliteglatko testo na 8 lopti.

Na namazanoj radnoj površini razvucite svaku loptu i u sredinu stavite nadev od rendanog kačkavalja i sira (količina je po ukusu, ali u principu se stavlja više nadeva).

4. Sakupite ivice testa kao zavežljaj, tipičan način za oblikovanje hačapurija. Pošto ćemo ih pripremati na tiganju, spljeskamo ih da se dobro ispeku. Prstima razvlačite i spljeskajte ili koristite oklagiju, nemojte previše pritiskati da se ne spušta testo.

Treba da dobijete ravne pitice sa više nadeva i tankim ivicama testa.

5. Pecite hačapute na umerneoj vatri u namazanom tiganju sa dnom koje se ne lepi i poklopcem. Dovoljno je dva minuta sa svake strane ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

6. Izvadite gotove hačapure i namažite maslacem po želji. Pokrijte ih da ostanu tople dok ne izvadite i poslednje.

7. Jedite ove brze i lake pitice za doručak sa kiselim mlekom ili ajranom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: