bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pasulj iz rerne za post

Pasulj iz rerne za post

Pasulj iz rerne za post
Fotografije: Zoritsa
1 / 3
04/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije4
"Pogledaj recept da vidiš zašto se ovaj pečeni pasulj servira u obliku srca"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 šolja
  • hladna voda - 3 šolje
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • ljuta paprika - 1 komad
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz pire - 1/2 šolje
  • nana - 1 supena kašika, suva
  • piment - 10 zrna, izgnječena malo
  • karanfilić - 4 - 5 komada
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 supena kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj očistimo i lepo operemo. Prelivamo hladnom vodom i ostavljamo da stoji 12 sati ili celu noć, nekoliko puta menjamo vodu.

Vodu prosipamo i pasulj operemo u đevđiru. Prebacujemo u šerpu i prelivamo hladnom vodom, koliko da ga pokrije. Stavljamo na vatru i čim provri prosipamo vodu, a proceđeni pasulj ponovo prlivamo i vraćamo na vatru.

Nakon što provri, smanjujemo ringlu i kuvamo dok ne omekša.

Luk, šargarepu, čenove belog lula i papriku očistimo i isečemo sitno. Stavljamo u pasulj i kuvamo dok ne omekšaju.

Nakon toga dodajemo paradajz pire, nanu, so, brašno, alevu papriku - sve ove sastojke, pomešamo sa malo vode da dobijemo retku kašu. Na kraju dodajemo ulje, karanfilić i piment.

Promešamo lepo i sve prebacujemo u pleh, prethodno namazan uljem i poravnamo kašikom. Stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni.

Pečemo ko 30-35 minuta ili dok voda potpuno ne ispari i posno jelo dobije lepu koricu.

Može se konzumirate topao i hladan. Posni pasulj iz rerne je veoma ukusan.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: