Pasulj sa paradajzom iz rerne

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
09/10/2017
"Pasulj iz rerne sa belim lukom - klasika koja nikad ne dosadi i koju bismo garnirali sa malo svežeg peršuna, a vi?"
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 458
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pasulj - 4 šolje (400 g), potopljen preko noći i oceđen
  • paradajz - 500 g, oguljen i iseckan
  • beli luk - 2 čena, isitnjen
  • začini - 2 kašike (majčina dušica, bosiljak, origano)
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • so - po želji
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj kuvajte u posoljenoj vodi sat vremena u velikoj šerpi Doro ga ocedite. Rernu prethodno zagrejte na 200 stepeni.

Pasulj stavite u tavu za pečenje. Dodajte paradajz, beli luk, začine i maslinovo ulje.

Posolite i pobiberite. Pecite sat vremena. Jelo poslužite dok je toplo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar