Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pita sa ovčijim sirom, mladim lukom i sremušem

Pita sa ovčijim sirom, mladim lukom i sremušem

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Pita sa ovčijim sirom, mladim lukom i sremušem
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Neće vam ostati nijedno parče, kažemo iz iskustva"

Potrebni sastojci

  • heljdine kore - 500 g
  • praziluk - 1 struk
  • mladi luk - 2 veze
  • sremuš - 1 veza
  • jaja - 9 kom.
  • ovčiji sir - 100 g - sjenički
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk, mladi luk i sremuš sitno naseckati.

Rernu zagrejati na 200°C.

Pleh obložiti papirom za pečenje.

U većem tiganju, na zagrejanom ulju propržiti praziluk, dodati mladi luk i sremuš i uz povremeno mešanje nastaviti prženje.

Kada povrće svene, umešati umućena, začinjena jaja i ispržiti, vodeći računa da ostanu malo rovita.

Svaku koru presaviti, nadenuti sa dve tri kašike fila, urolati i položiti na podmazani papir u plehu.

Rolnice poprskati uljem i peći u zagrejanoj rerni do zlatno smeđe boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: