Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita Savijača»Solunska pita sa mladim lukom i sirom

Solunska pita sa mladim lukom i sirom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
3871212k113
Solunska pita sa mladim lukom i sirom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
12/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Svi putevi vode ka... Solunu, da li znate kakvu raskošnu pitu sa mladim lukom i sirom tamo prave"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • maslac - 30 - 40 g
  • mladi luk - 3 - 4 vezice
  • origano 1/2 kašičice
  • sveže mleko - 4 - 5 kašika
  • jaja - 4 komada
  • sir - 400 g
  • maslinovo ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

U jednakim količinama maslinovog ulja i maslaca se zaprže tanki kolutovi luka 5-6 minuta pod poklopcem na tihoj vatri.

Začinjava se s malo origana i ohladi se, tako što se sipa hladno sveže mleko.

Kada je luk ohlađen, dodajemo jaja i izmrvljeni sir.

Okrugla posuda za pečenje premaže se maslinovim uljem. Uzimaju se dve kore i između njih se maže maslinovim uljem.

U jedan kraj se stavlja nadev i uvija se u rolnu. Svaka rolna se stavlja u posudu od sredine posude ka kraju.

Nastavlja se na isti način dok se ne potroše kore i nadev.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na oko 180 stepeni dok ne poprumeni oko 40-50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: