Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od ribe»Riblja salata sa kukuruzom i tunjevinom

Riblja salata sa kukuruzom i tunjevinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Riblja salata sa kukuruzom i tunjevinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Riba se zaista dobro upisala u ovu kombinaciju sastojaka. Čaša belog vina ili votka takođe"

Potrebni sastojci

  • kukuruz - 300 g, sladak, iz konzerve
  • tunjevina - 180 - 200 g, iz konzerve
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • majonez - 5 kašika, izvršitih
  • krastavac - 1/2 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Moja omiljena kombinacija je tunjevina sa lukom i majonezom.

Za ovu riblju salatu sam dodala kukuruz, da omekša ukus i da blagu slatkoću, a krastavac - za svežinu.

Da bi se pokupila vlaga od zrna kukuruza, budući da su stajala u tečnosti u konzervi, zapekla sam se u tiganju sa veoma malo maslinovog ulja. Kada počne da puca, presipam u posudu i ostavljam da se ohladi.

Za to vreme iseckam mladi luk zajedno sa percima. Ocedim tunjevinu i pomešam sa lukom i majonezom. Na kraju dodajem ohlađen kukuruz i dobro promešam. U principu nema potrebe da se salata dodatno začinjava, ali ako želite možete da dodate so, biber i peršun.

Stavljam u frižider na 30 minuta.

Pre serviranja obradim i krastavac - tako da bude maksimalno sveže. Koristim mlad i hrskav. bez semenki.

Pomoću ljuštilice za povrće ili odgovarajućeg rendeta sečem tanke lente po dužini, a posle ih uvijam u rolnice.

Sastavljam salatu, tako što na sredinu tanjira stavljamo pomešane ribu, kukuruz, luk i majonez i okolo poređam rolnice krastavca posute samo sa malo soli i maslinovog ulja.

Raskošnu riblju salatu sa kukuruzom i tunjevinom serviramo uz piće kao što je belo vino, votka ili rakija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti