Način pripreme
U duboku šerpu sipamo vodu, sirće, ulje, šećer, so, piment i biber.
Stavljamo na ringlu da provri. Dodajemo struk celera.
Sečemo zeleni paradaju, šargarepe, celer i kornišone na tanke kriške u odvojene posude.
Lomimo karfiol na ružice, a paprike sečemo na krupne parčiće.
Blanširamo redom šargarepe, celer, zeleni paradajz, karfiol i paprike u kipućoj marinadi po 3-4 minuta. Vadimo rešetkastom kašikom u jednu zajedničku duboku posudu.
Dodajemo i kornišone koji ne treba da se blanširaju.
Mešamo sve dobro i punimo tegle skoro do vrha.
Kutlačom sipamo vruću marinadu skoro do ivice tegli.
Zatvaramo čvrsto poklopcima i sterilišemo kuvanjem 4-5 minuta.
Stavljamo tegle sa trušijom na hladno i tamno mesto.
Ako želite možete da ostavite u jednoj posudici za direktnu konzumaciju parenu turšiju, jer je i tako ukusna.
Komentari