Način pripreme
Kruške se oljušte od kore i iseku se na male kocke. U posudi se umuti majonez sa šećerom. Meša se mikserom i doliva se iz dva-tri puta voda da se dobije glatka smesa.
Dodaje se vanila i kakao, ponovo se muti. Na kraju se sipa brašno i prašak za pecivo u porcijama i meša se kašikom ili žicom za muženje. Dodaju se kocke kruški i meša se da se rasporedi po testu.
U posudu za pečenje na papir za pečenje sipamo gustu smesu i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Proba se ražnjićem, da izađe suv.
Kolač se izvadi u tanjir i namaže se tečnom čokoladom. Posipa se kokosovim brašnom u obliku romboida, u koje se stavljaju lešnici.
Uživajte u uksunom čokoladnom kolaču - samo za ljubitelje!
Čokoladni kolč sa kruškama je sjajan.