Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita Savijača»Pita sa mesom i kupusom

Pita sa mesom i kupusom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272367598176
Pita sa mesom i kupusom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
03/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pitu ne odbijamo, a vi?"

Potrebni sastojci

  • sveži kupus - 500 g
  • mlevena junetina - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 1 struk
  • bel luk - 2 čena
  • povrtna kocka - 1 kom.
  • kumin u prahu - 1 kašičica
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica
  • morska so - po ukusu
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • heljdine kore za pitu - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus naribati na mandolini. Luk i praziluk sitno naseći, a beli luk protisnuti.

Rernu zagrejati na 200°C.

U većem tiganju, na umereno zagrejanom maslinovom ulju, propržiti luk da zastakli, dodati praziluk i beli luk, pržiti par minuta pa preručiti sve na veći tanjir.

Na preostaloj masnoći propržiti kupus, posoliti ga i pobiberiti, a kada svene preručiti i njega.

Po potrebi dodati još ulja, propržiti meso, posuti usitnjenom kockom, dodati kumin i ljutu tucanu papriku, vratiti luk i kupus, sve dobro promešati, doterati ukus i skloniti sa vatre.

Koru poprskatu uljem, preko nje staviti drugu, nafilovati je 1/5 nadeva, urolati i položiti jufku na pleh obložen papirom za pečenje.

Ponoviti sve još četiri puta. Pitu premazati uljem i peći oko 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni, da lepo porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: