Način pripreme
Sitno naseckati luk i propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso, suvi začin i biber i pržiti oko 10 minuta uz često mešanje.
Umutiti jaja, dodati izmrvljeni sir, jogurt i oko 50 ml ulja. Dodati prašak za pecivo i so. Količina soli može biti manja ili veća od one koja je predviđena receptom, a u zavisnosti od toga koliko je slan sir.
Staiti dve kore u pleh obložen papirom za pečenje (donju poprskati sa malo ulja), pa rasporediti po njima nekoliko kašika mlevenog mesa.
Preko njega sipati 3-4 kašike fila od jaja, sira i jogurta i sve preliti sa kašikom ulja. Prekriti korom, poprskati je sa malo ulja, pa prekriti još jednom korom. Ponavljati postupak dok se ne utroše sve kore.
Poslednju koru premazati filom od jaja, sira i jogurta i poprskati uljem.
Peći pitu na 180 stepeni 30-40 minuta.
Prijatno uz pitu sa mesom i sirom!