Način pripreme
Bundeva se narenda i posipa vanilama. Uzimaju se pomorandža i limun i pažljivo se narendaju njihove kore - dodaju se u bundevu.
Bademi se očiste od ljuski i samelju u blenderu (možete da uzmete i sirove bademe) - dodaje se soda i promeša se. U međuveremnu jaja koja su odstajala na sobnoj temperaturi se umute mikserom, zajedno sa šećerom i prstohvatom soli.
Kada postane vazdušasto, dodaje se budneva i ulje i nastavlja se mućenje. Zatim se postepeno dodaje brašno, kakao, kore, bademi i prašak za pecivo.
Smesa se peče u prethodno zagrejanoj rerni ili sa ventilatororm u namazanoj i prezlama posutoj posudi za pečenje oko 40 minuta, u zavisnosti od rerne - najsigurnije je proveriti čačkalicom.
Kada se torta ispeče, čokolade se istope sa malom grudvom maslaca i vodom na pari i preliva se ravnomerno odozgo - zaravni se nožem i posipa se po krajevima kokosovo brašno.
Neverovatno nežan i jedinstven jesenji ukus ima ova čokoladna torta - nek vam je slatko!
Garaš torta sa bundevom je gotova.