Rolat sa bundevom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Rolat sa bundevom
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Rolati sa bundevom su gotovi, gosti dolaze, ostaje dovoljno za prazničnu i specijalnu atmosferu kao da je Božić"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 500 g (16 komada)
  • bundeva - 1200 g
  • šećer - 300 g
  • orasi - 150 g
  • suvo grožđe - 120 g
  • običan keks - 16 komada
  • cimet - 1 kašičica
  • ulje - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se narenda i dinsta se zajedno sa šećerom i 200 ml ulja.

Aromatizuje se cimetom.

Orasi se istucaju na krupno.

Uzima se jedna kora, maže se uljem i preko nje se stavlja druga kora. Posipa se delom bundeve, suvim grožđem i sa dva namrvljena keksa.

Sa kraće strane kora se presavije na pola. Suprotni kraj se takođe presavije ka sredini. Uvija se u rolat, a počinje se sa neodvijene strane.

Dobija se osam slatkih rolnica, koje se ređaju u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Odozgo se namažu uljem.

Rolati sa bundevom se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok se ne zarumene.

Posipaju se šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: