Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Humus»Domaći klasični humus

Domaći klasični humus

Maria GeorgievaMaria Georgieva
Početnik
549
Domaći klasični humus
Fotografije: Maria Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
6
"Serviram domaći klasični humus sa lavaš hlebom... ne možete da prestanete da jedete"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 300 g
  • susamov tahini - 2 kašike
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U secko stavljam tahini, beli luk, prstohvat soli i kumin i mutim.

To se radi kao osnova za humus, da bude gladak i vazdušast.

Oljuštim 300 g leblebija iz konzerve u dodajemo u secka sa 2 kašike njegove vode.

Mutim da bude glatko koliko želim i serviram posuto sa sasvim malo maslinovog ulja.

Serviram domaći klasični humus sa lavaš hlebom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: