Fritata sa spanaćem, kranjskom kobasicom i pečurkama

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
273
253
641
21
Fritata sa spanaćem, kranjskom kobasicom i pečurkama
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
03/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
"Hrana za oči, hrana za dušu - tako kažu mudri kulinari"

Potrebni sastojci

  • svež spanać - 150 g
  • maslac - 30 g
  • šampinjoni - 5 - 6 kom.
  • kranjska kobasica - 1 par
  • beli luk - 1 čen
  • jaja - 4 - 5 kom.
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Spanać oprati i dobro ocediti. Pečurke obrisati i iseći na listiće. Beli luk sitno naseckati. Rernu zagrejati na 200°C.

U većem, zagrejanom tiganju sa malo maslaca, propržiti Spanać da svene.

U drugom, gvozdenom tiganju, na preostalom maslacu, propržiti pečurke isečene na listiće, dodati kolutove kobasice da porumene, umešati spanać i beli luk, posoliti, pobiberiti i preliti začinjenim umućenim jajima.

Peći u zagrejanoj rerni oko 10-12 minuta.

Po vađenju iz rerne sačekati 5 minuta, iseći i poslužiti uz salatu po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: