Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Moj Filipino Picadillo

Moj Filipino Picadillo

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Moj Filipino Picadillo3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Ne znate šta da skuvate danas? Evo ideje!"

Potrebni sastojci

  • integralni pirinač - 2 šolje
  • krompir - 2 kom.
  • šargarepa - 2 kom.
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • mlevena junetina - 500 g, ili mešano mlevenog meso
  • koncentrat paradajza - 1 kašika
  • paradajz - 1 veći kom.
  • grašak - 1 šolja
  • suvo grožđe - 1/3 šolje
  • soja sos - 3 kašike
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • tabasko sos
  • voda - 1 šolja
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sitno naseckati. a beli luk protisnuti. Šargarepu i krompir iseći na kockice. Paradajz bez ljuske i semena iseći na kockice. Integralni pirinač skuvati u slanoj vodi.

Na zagrejanom maslinovom ulju pržiti krompir i šargarepu, oko 10 minuta, do zlatno-smeđe boje.

Preručiti iz tiganja i nastaviti prženje luka 3 minuta, dodati beli luk, kada zamiriši umešati meso i pržiti da promeni boju.

Dodati koncentat paradajza i nasečeni sveži paradajz, grašak, suvo grožđe, soja sos, Tabasko sos, biber i so po ukusu.

Vratiti krompir i šargarepu, naliti vodom i na umerenoj vatri kuvati da sva tečnost ispari.

Filipino Picadillo poslužiti uz kuvani integralni pirinač, a po želji dodati i prženo jaje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: