Moj Milibrot

Stefan MarkovStefan Markov
Početnik
521
Moj Milibrot
Fotografije: Stefan Markov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Moj Milibrot ima klasičan ukus koji je obavezan za Vaskrs Vazdušast, ukusan i sa dosta ratluka"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 100 g
  • eritritol - 100 g
  • kvasac - 1/2 kockice
  • brašno - 350 g
  • jaja - 2 kom.
  • ulje - 1/2 šolje
  • kravlji maslac - 100 g
  • vanila
  • ratluk
* merne jedinice

Način pripreme

U mleku sa 1 kašikom šećera i 1 kašikom brašna istopimo kvasac i ostavljamo ga da se aktivira.

Jaja zajedno sa ostalim šećerom i eritritolom dobro umutimo dodavajući i ulje.

Prosejemo brašno, stavljamo vanilu i u udubljenje, dodajemo tečne sastojke.

Umesimo meko testo koje treba da nadođe dok ne udvostruči svoju zapreminu.

Nakon toga istopimo maslac (može i mast). Testo rasteženo rukama, dodajemo maslac i presavijamo kao kesu. Mesimo dok ne upije maslac, barem tri puta.

Oblikujemo 3 komada tako što razvlačimo rukama i dodajemo nadev po želji.

Uvijamo u tompus i uvijamo milibrot.

Pletemo pletenicu milibrot i u odgovarajućem kalupu ostavljamo da nadođe.

Pre nego što pečemo na 180°C, premazujemo belancem i posipamo šećerom moj milibrot.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: