Lisnati voćni tart

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Lisnati voćni tart
Fotografije: Veselina Konstantinova
12/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
"Lep izgled ne može uvek da garantuje za dobar ukus, ali u ovom slučaju ova voćna pita je jednostavno fenomenalna"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 500 g
  • voćni skrob - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1 1/2 šolja
  • jabuke - 1 kg
  • breskve - 3 - 4 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite jabuke. Isecite ih na male parčiće. Karamelizujte parčiće sa šoljom šećera. Zagrejte maslac i preostali šećer. Dodajte rastvoreni skrob i mešajte krem dok ne bude gotov. Pomešajte krem sa karamelizovanim jabukama.

Oblikujte tart od lisnatog testa, stavljajući ga u odgovarajuću posudu za pečenje na čim je dnu papir za pečenje. Podignite lagano krajeve.

Sipajte smesu i rasporedite.

Isecite breskve na kriške i poređajte ih preko krema (da se oblikuje jedan veliki cvet).

Pecite u vrućoj rerni oko 20 minuta.

Pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: