Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina sa mocarelom i paradajzom

Testenina sa mocarelom i paradajzom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Testenina sa mocarelom i paradajzom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Aromatična i veoma jednostavna testenina, koja će pretvoriti obično jelo u pravi praznik za čula"

Potrebni sastojci

  • testenina - 400 g
  • paradajz - 3 komada
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak
  • origano
  • bejbi mocarela - 100 g
  • so
  • šećer - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • biber - 1 prstohvat, samleven
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju.

Beli luk izgnječite ili sitno iseckajte, stavite ga u tiganj sa ugrejanom masnoćom. Paradajz izrendajte i stavite u zaprženi beli luk.

Začinite solju po ukusu, malo šećera (da ubije kiselinu paradajza) i ostavite da se kuva dok se ne zgusne. Na kraju sos začinite sitno iseckanim svežim bosiljkom i malo mlevenog bibra.

U još topao sos stavite loptice od mocarele ili prosto isečenu mocarelu. Sos sipajte u oceđenu testeninu i promešajte.

Prilikom serviranja ukrasite listićima svežeg bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: