Testenina sa mocarelom i paradajzom

30/06/2018
"Aromatična i veoma jednostavna testenina, koja će pretvoriti obično jelo u pravi praznik za čula "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 356
  • Pregledi tokom meseca59
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu u posoljenoj vodi prema uputstvu na pakovanju.

Beli luk izgnječite ili sitno iseckajte, stavite ga u tiganj sa ugrejanom masnoćom. Paradajz izrendajte i stavite u zaprženi beli luk.

Začinite solju po ukusu, malo šećera (da ubije kiselinu paradajza) i ostavite da se kuva dok se ne zgusne. Na kraju sos začinite sitno iseckanim svežim bosiljkom i malo mlevenog bibra.

U još topao sos stavite loptice od mocarele ili prosto isečenu mocarelu. Sos sipajte u oceđenu testeninu i promešajte.

Prilikom serviranja ukrasite listićima svežeg bosiljka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar