Način pripreme
Kokot je bela riba koja ima meko meko sočno meso, ako mene pitate ukusnije od piletine :)
Prilikom pripreme i pečenja bitno je da ne prepečete ribu kako je ne bi isušili i zadržali njenu sočnost. Pecite je na niskim temperaturama i u rerni i na tiganju.
U ovom receptu necemo marinirati ribu već ćemo spremiti preliv. Preliv spremamo tako što pomešamo senf, pavlaku i maslinovo ulje i njega koristimo tek kad ispečemo ribu.
Pripremimo povrće, tako što krompir oljuštimo i iselčemo na četvrti, šargarepu i papriku takođe. Zajedno sa brokolijem i čenovima belog luka sve stavimo u posudu i prelijemo maslinovim uljem i solju.
Ribu postavimo na pleh i pospemo povrće preko nje.
Pecite ribu naizmenično od 180 do 200 stepeni. Vreme pečenja je od 30 do 40 minuta. Pred kraj pečenja povećajte temperarturu kako biste dobili hrskavu koricu.