Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Riba kokot sa povrćem

Riba kokot sa povrćem

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Riba kokot sa povrćem
Fotografije: Lenka
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Tajna ukusne pečene rebe je u prelivu - probajte i uverićete se!"

Potrebni sastojci

  • kokot - 1 kom (600 - 800 g)
  • krompir - 3 kom.
  • beli luk - 1 kom.
  • šargarepa - 1 kom.
  • brokoli - 4 cveta
  • paprika žuta - 1 kom.
  • so
  • maslinovo ulje
  • senf - 1 k.k.
  • pavlaka - 2 s.k.
  • maslinovo ulje - 1 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Kokot je bela riba koja ima meko meko sočno meso, ako mene pitate ukusnije od piletine :)

Prilikom pripreme i pečenja bitno je da ne prepečete ribu kako je ne bi isušili i zadržali njenu sočnost. Pecite je na niskim temperaturama i u rerni i na tiganju.

U ovom receptu necemo marinirati ribu već ćemo spremiti preliv. Preliv spremamo tako što pomešamo senf, pavlaku i maslinovo ulje i njega koristimo tek kad ispečemo ribu.

Pripremimo povrće, tako što krompir oljuštimo i iselčemo na četvrti, šargarepu i papriku takođe. Zajedno sa brokolijem i čenovima belog luka sve stavimo u posudu i prelijemo maslinovim uljem i solju.

Ribu postavimo na pleh i pospemo povrće preko nje.

Pecite ribu naizmenično od 180 do 200 stepeni. Vreme pečenja je od 30 do 40 minuta. Pred kraj pečenja povećajte temperarturu kako biste dobili hrskavu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: