Način pripreme
Krompir se oljušti i opere. Iseče se na srednje velike kocke. Stavlja se u šerpu sa vodom.
Šargarepa se oljušti i opere. Iseče se na male kocke. Stavljaju se da se kuvaju.
Brokoli se opere i iseče na snopiće. Pre nego što se krompir i šargarepa sklone s ringle brokoli se dodaje na tri minuta.
U posudici se izdvaja 200 ml bujona od povrća. Povrće se ocedi i stavlja se u vatrostalnu posudu.
Dodajte se kukuruz i sir, koji se namrvi. Posipa se solju. Promeša se.
U veliku posudu se razbija jaje. Dodaje se kiselo mleko. Muti se.
U tiganj, sa dnom koje se ne grebe, stavlja se maslac. Dodaje se brašno, da se zaprži. Meša se neprestano i dodaje se odvojeni bujon od povrća.
Dodaje se kiselo mleko. Začinjava se biberom, muskatnim oraščićem i belim lukom u prahu. Dodaje se so.
Bešamel sos po vašoj proceni može da ostane i malo tečniji.
Povrće se preliva sosom.
Peče se.
Brokoli sa krompirom i Bešamel sosom je gotov.