Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Zapečena Jela»Testenina sa pavlakom i mocarelom

Testenina sa pavlakom i mocarelom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Testenina sa pavlakom i mocarelom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
14/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Oslonite se na majstorske ruke - mi znamo kako a napravimo testeninu koja će vas raspametiti"

Potrebni sastojci

  • testenina - 400 g
  • jaja - 1 komad
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • sveže mleko - 300 ml
  • maslac - 60 g
  • brašno - 50 g
  • kačkavalj - 200 g
  • mocarela - 200 g
  • parmezan - 100 g
  • senf - 1 kašika
  • beli biber
  • so
  • maslac - za premazivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte testeninu do pola prema uputstvu sa pakovanja.

U međuvremenu, napravite Bešamel sos od maslaca, koga ste zagrejali na umerenoj temperaturi i u njemu propržite brašno na 2-3 minuta.

Dodajte toplo mleko i pavlaku u tankom mlazu, uz neprestano mešanje sosa. Kada se sos zgusne, sklonite ga sa vatre.

Sipajte jednu kašiku sosa u prethodno umućeno jaje i dobro promešajte, da se temperature ujednače.

Sipajte smesu od jaja u sos, dodajte senf, beli biber i so po ukusu. Sipajte poluskuvanu testeninu u sos i dobro promešajte.

Dodajte prethodno narendanu mocarelu i kačkavalj i promešajte ponovo. Sipajte testeninu u pleh premazan maslacem, pospite sve parmezanom i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: