Brzi čizkejk sa bundevom

Brzi čizkejk sa bundevom
Fotografije: Kristian Aleksandrov
14/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
"Čizkejk od bundeve pred čijim ukusom smo spremni da se momentalno predamo - a vi?"

Potrebni sastojci

  • Za osnovu
  • dvopek - 1 pakovanje - integralni
  • kravlji maslac - 1 kašičica
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
  • voda - 4 supene kašike, vruća
  • cimet - 1 prstohvat
  • kakao - 1 supena kašika
  • suvo grožđe - 100 g
  • Za gornji sloj
  • bundeva - 150 g, izrendana
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • ceđeno mleko - 200 g
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • želatin - 2 kesice
  • voda - 2 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo dvopek u blenderu. Dodajemo smeđi šećer, subo grožđe, cimet, kakao, vodu, maslac i suvo grožđe.

Ponovo uključujemo blender i mesimo 1-2 minute. Presipavamo smesu u kalup, obložen provodnom folijom, izravnavamo i ravnomernim pritiskanjem oblikujemo osnovu. Stavljamo u frižider.

Za gornji deo čizkejka dinstamo izrendanu bundevu dok ne omekne u malo vode i iscedimo. Dodajemo šećer u prahu, ceđeno mleko, kiselo mleko i vanilu. Izmešamo.

Pomešamo želatin sa vodom, ostavljamo ga da nabubri, zagrevamo ga 1-2 sekunde kako bi se istopio i sipamo ga u smesu.

Mešamo i odmah sipamo na osnovu čizkejka od bundeve.

Izravnavamo i stavljamo brzi čizkejk od bundeve u frižider na 4-5 sati da se stegne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: