Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čizkejk»Nežni čizkejk sa bundevom i čokoladom

Nežni čizkejk sa bundevom i čokoladom

Nežni čizkejk sa bundevom i čokoladom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Da, izgleda dobro ovaj čizkejk, ali je i mnogo ukusan"

Potrebni sastojci

  • krem sir - 250 g
  • maskarpone - 250 g
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • šećer - 100 g
  • agar agar - 2 pakovanja (4 g)
  • bundeca - 200 g, pire
  • Za osnovu
  • keks - 150 g
  • maslac - 60 g, meki
  • još
  • čokolada - 100 g, crna
  • sveže mleko - 50 ml
  • orasi
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks sa maslacem u multipraktiku.

Stavite ih ukalup za tortu sa dnom koje se skida. Zagladite kašikom i ostavite u frižideru.

Rastvorite agar-agar u malo pavlake.

U posudu stavite preostalu pavlaku, šećer, krem sir i maskarpone. Sačekajte da provri i dodajte pire od bundeve.

Promašajte u stavite agar. Kuvajte 2 minuta na niskoj temperaturi.

Sklonite sa ringle i ostavite da se blago ohladi. Izvadite kalup i sipajte smesu preko keksa.

Rastvorite čokoladu u svežem mleku na ringli.

Dobićete srednje gustu smesu. Sipajte preko čizkejka čokoladu i kašikom napravite kružne pokrete.

Našarajte smesu laganim braon šarama. Ostavite čizkejk sa bundevom u frižideru nekoliko sati ili dan da se stegne.

Ukrasite nežni čizkejk sa bundevom i čokoladom umućenom pavlakom po želji i orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: