Način pripreme
Svinjska kolenica sa kosti se opere, probode se oštrim nožem ravnomerno i špikuje se, tako što se u svaki prorez stavlja po pola čena belog luka.
Kolenica se prebacuje u đuvečaru.
Sastojci za marinadu se pomešaju i utrljaju se dobro u meso, sipa se penušavo vino na dno posude pažljivo da se ne isperu začini.
Poklopac đuvečare se poklapa i učvrsti se testom, spremljenim od brašna, malo soli i vode.
Đuvečara se stavlja u donji deo rerne i svinjska kolenica sa penušavim vinom se peče na 150-160 stepeni oko 3 sata.
Pečena svinjetina se servira garnirana sa sezonkom salatom po izboru.
Kad se odvojio sos od pečenja mnogo je ukusno, možete da ga zgusnete u posudi sa kašikom kukuruznog skroba kratko na ringli i da ga servirate uz ispečeno meso.
Nek vam je slatko!