Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Vanilice sa maslacem i džemom od japanskih jabuka

Vanilice sa maslacem i džemom od japanskih jabuka

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Vanilice sa maslacem i džemom od japanskih jabuka
Fotografije: Boki Lazic
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Neodoljivo podseća na najlepše dane detinjstva"

Potrebni sastojci

  • maslac - 250 g
  • šećer - 3 s.k.
  • jaje - 1 kom.
  • žumance - 1 kom.
  • limunov sok - 1/2 kom.
  • kora limuna - 1 kom.
  • brašno - 450 g
  • vanilin šećer - 2 kom.
  • šećer u prahu - 250 g
  • džem od japanskih jabuka - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu staviti maslac i šećer i umutiti. Dodati jaje i žumance i umutiti. Dodati limunov sok i narendanu koru limuna. Dodati 450 g brašna i zamesiti testo.

Pobrašniti radni deo i razviti testo oklagijom. Zagrejati rernu. Kalupima po testu vaditi vanilice, poredati ih na pleh i peći na 180 stepeni dok ne porumeni.

Vanilin šećer i šećer u prahu pomešati. Vanilice namazati džemom i uvaljati u šećer u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: