Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina i tikvice iz rerne

Piletina i tikvice iz rerne

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Piletina i tikvice iz rerne
Fotografije: Boki Lazic
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Piletina sa tikvicama - odlična kombinacija. Još kad se doda malo pavlake..."

Potrebni sastojci

  • pileći file - 600 g
  • tikvica - 2 kom.
  • jaje - 1 kom.
  • pavlaka - 1 s.k.
  • krem sir
  • majonez - 1 s.k.
  • kačkavalj - 150 g
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pobiberiti i posoliti pileće filee. Tikvicu iseći na kockice i pomešati sa narendanim kačkavaljem. Dodati izgnječeni beli luk. Dodati pavlaku, majonez i promešati sve.

Pileći file namazati smesom i ređati u vatrostalnu posudu. Izmeću rolovane piletine dodati po deo od druge tikvice. Umutiti jaje sa krem sirom i preliti piletinu. Zatvoriti alu folijom.

Peći na 200 stepeni 30 minuta. Peći još 30 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: