Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pržena svinjska džigerica sa belim lukom

Pržena svinjska džigerica sa belim lukom

Pržena svinjska džigerica sa belim lukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Dođite da vidite kakvo smo vam meze spremili - za čas ćete pojesti sve iz tanjira"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica
  • kukuruzno brašno - za valjanje
  • beli luk - 1 glavica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite džigericu. Posolite i ostavite pola sata.

Oljuštite glavicu belog luka, otklanjajući samo belu ljusku, koja se lako skida. Podelite čenove.

Zagrejte masnoću u tiganju. Uvaljajte džigericu u brašno. Stavite je u tiganj zajedno sa svim čenovima belog luka.

Ispržite sa obe strane dok ne bude gotov, okrećući i beli luk za to vreme.

Ako primetite da počinje da gori izvadite ga odmah i ostavite samo džigericu.

On je već pustio arome, a džigerica ih je upila.

Gotovu svinjsku džigericu na tiganju izvadite i ocedite na kuhinjskom ubrusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: