Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Brz i jednostavan kapkejk

Brz i jednostavan kapkejk

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Brz i jednostavan kapkejk
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Kolačići koji donose sunčano raspoloženje Nek vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 125 g
  • šećer - 125 g
  • brašno - 125 g
  • prašak za pecivo - 5 g
  • vanila - 1 kesica
  • kora limuna - 1 kašičica
  • čokoladne kapljice - 25 g
  • kakao - 1 kašičica
  • za ukras
  • maslac - 60 g
  • krem sir - 60 g
  • kondenzovano mleko - 3 kašike
  • kupine - 12 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se muti mikserom, prethodno je odstajao na sobnoj temperaturi, sa šećerom. Muti se prvo na slabijoj brzini, a postepeno se povećava dok ne pobeli.

Dodaju se jedno za drugim dva velika jaja. Brašno se proseje sa praškom za pecivo i dodaje se vanila. Već se muti na nižoj brzini. Dobuće se gusta glatka smesa.

Sipaju se čokoladne kapljive i kašičica kore limuna. Meša se dobro lopaticom. Od dobijene smese se odvajaju 4 kašike u posudicu, dodaje se kašičica tamnog kakaa u prahu i meša se.

U gnezda kalupa za mafine se stavljaju papirne korpice. U njih se sipa po jedna kašike svetle smese ili se raspoređuje podjednako, pri čemu se blago zagladi. Odozgo se po sredini stavlja po jedna kašičica tamne smese i blago se pritiska.

Rerna se za to vreme zagreva na 180 stepeni. Peku se 12-15 minuta. Ja sam ih pekla sa ventilatorom.

Za ukras:

Mikserom se muti meki maslac zajedno sa krem sirom. Dodaju se redom jedna za drugom tri kašike kondenzovanog mleka.

Ohlađeni kapkejk možete da ukrasite na najrazličitije načine i po svom ukusu.

Ovi su sa letnjim raspoloženjem. Svaki kapkejk sam ukrasila pomoću u šprica sa malo krema i svežim kupinama sa listićem sunčevog cvetića i nanom.

Brz i jednostavan kapkejk je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: