Način pripreme
Maslac se muti mikserom, prethodno je odstajao na sobnoj temperaturi, sa šećerom. Muti se prvo na slabijoj brzini, a postepeno se povećava dok ne pobeli.
Dodaju se jedno za drugim dva velika jaja. Brašno se proseje sa praškom za pecivo i dodaje se vanila. Već se muti na nižoj brzini. Dobuće se gusta glatka smesa.
Sipaju se čokoladne kapljive i kašičica kore limuna. Meša se dobro lopaticom. Od dobijene smese se odvajaju 4 kašike u posudicu, dodaje se kašičica tamnog kakaa u prahu i meša se.
U gnezda kalupa za mafine se stavljaju papirne korpice. U njih se sipa po jedna kašike svetle smese ili se raspoređuje podjednako, pri čemu se blago zagladi. Odozgo se po sredini stavlja po jedna kašičica tamne smese i blago se pritiska.
Rerna se za to vreme zagreva na 180 stepeni. Peku se 12-15 minuta. Ja sam ih pekla sa ventilatorom.
Za ukras:
Mikserom se muti meki maslac zajedno sa krem sirom. Dodaju se redom jedna za drugom tri kašike kondenzovanog mleka.
Ohlađeni kapkejk možete da ukrasite na najrazličitije načine i po svom ukusu.
Ovi su sa letnjim raspoloženjem. Svaki kapkejk sam ukrasila pomoću u šprica sa malo krema i svežim kupinama sa listićem sunčevog cvetića i nanom.
Brz i jednostavan kapkejk je gotov.