Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Škampi na grčki način sa sosom od paradajza

Škampi na grčki način sa sosom od paradajza

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Škampi na grčki način sa sosom od paradajza
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
17 min.
Porcije
2
"Brzo, jednostavno i veoma ukusno možete da spremite omiljene škampe u paradajz sosu - savršen ukus grčke kuhinje"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • paradajz - 2 velika ili 4 srednja
  • bosiljak
  • so
  • biber
  • belo vino - 1 šolja
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • suvi origano
  • majčina dušica
  • šećer - 1 prstohvat
  • sir - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

U zagrejan tiganj sa maslinovim uljem stavite očišćene škampe i kuvajte 2 minuta. Izvadite ih iz tiganja.

U tiganj stavite prvo olljušten i sitno isečen beli luk, nakon toga sitno isečen luk.

Isecite paradajz na sitno i dodajte ga u tiganj. Pospite solju, biberom, ljutom alevom paprikom, prstohvatom šećera, suvim origanom i majčinom dušicom.

Kada tečnost od paradajza uvri za oko 3-4 minuta, dodajte vino. Ostavite na ringli da se redukuje vino, malo da ispari (3-4 minuta).

Nakon toga dodajte škampe, promešajte, dodajte još malo maslinovog ulja, pospite namrvljenim sirom i bosiljkom. Servirajte vruće.

Nek vam je slatko!

Škampi na grčki način sa paradajz sosom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Odličan recept
08.05.2022 23:55