Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Punjeni paradajz na grčki način

Punjeni paradajz na grčki način

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451125958142
Punjeni paradajz na grčki način
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 4
23/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Ljubitelji smo grčke kuhinje, a kad nam se nudi nešto toliko ukusno, nema načina da odolimo ! A vi?"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 12 komada, srednji
  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 50 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • cimet - 1 prstohvat
  • šećer - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • prezle - 2 kašike
  • peršun - 3 struka
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paradajz, isečemo poklopce, izdubimo i pasiramo unutrašnjost.

U zagrejanom maslacu zapržimo sitno isečen luk i dodajemo mleveno meso, mešamo, dok mleveno meso ne posivi i dodajemo opran i prethodno poparen pirinač, sitno isečen peršun, biber i so.

Kuvamo 10-15 minuta i dodajemo pasiran paradajz, ostavljamo na ringli još 10 minuta, sklanjamo i dodajemo prethodno umućena jaja i cimet.

Gotovim nadevom punimo pardajz, stavljamo poklopce, ređamo ih u posudu za pečenje i prelivamo istoplljenim maslacem, posipamo prezlama, malo šećerom i solju.

Pečemo oko sat i po u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Ne volim cimet u slanim jelima, tako da ga izostavljam u ovom slučaju
15.10.2022 11:50