Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Losos na roštilju sa belim lukom

Losos na roštilju sa belim lukom

Losos na roštilju sa belim lukom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Losos je sam po sebi ukusna riba, ali razume se, uz prave začine nema mu ravnog - ne štedite beli luk za ovaj recept, u njemu je ključ ove tajne"

Potrebni sastojci

  • losos - 4 kotleta
  • so
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - svež
* merne jedinice

Način pripreme

Operite losos i posolite ga.

Usitnite beli luk ili ga izgnječite kroz presu za beli luk.

Isecite peršun na sitno. Pomešajte ih sa maslinovim uljem.

Ostavite da odstoji i namažite ribu samo masnoćom.

Ispecite sa obe strane na dobro zagrejanom roštilju.

Malo pre nego što izvadite losos sa roštilja, namažite samo sa jedne strane smesom od belog luka i nemojte ga više okretati.

Izvadite i servirajte toplog lososa sa belim lukom na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti