Način pripreme
Krem za čokoladnu tortu BMW se pravi tako što se fine mlečne čokolade izlome u komade i istope se na vodenoj pari. Dodaje se tečna pavlaka i meša se dok se ne dobije homogena smesa.
U okruglu tablu se stavlja prva kora. Obilno se zaliva kompotom od jagoda, premazuje se slatkom od jagoda i po njemu se maže pripremljeni čokoladni krem. Satvlja se druga kora i na isti način se zaliva, premazuje se slatkom i kremom.
Treća kora za tortu se samo prelije sirupom.
Pripremamo krem Ganaš. Obe prirodne čokolade (od po 100 g svaka) izlomimo u komade i istopimo na vodenoj pari. Nakon toga dodajemo 100 g slatke pavlake i tako pripremljenim ganašom mažemo tortu odozgo i sa strane. Pazimo da se ne dobiju rubovi, a ako se dobiju takvi, špatulom namočenom u vruću vodu ih izravnamo.
Umesimo gotov fondan u loptu i razvijemo ga oklagijon u koru debljine 2-3 milimetra. Pokrivamo trotu razvijenim fondanom i lepo je izgladimo poslastičarskom peglom ili rukama. Isečemo višak fondana. Stavljamo u frižider da odstoji nekoliko sati.
Ohlađenu i stegnutu originalnu čokoladnu tortu vadimo iz frižidera i pravimo ukras od fondana prethodno obojenog odgovarajućim bojama.