Čokoladna torta BMW

Emi AvdjievaEmi Avdjieva
Šegrt
9100
Čokoladna torta BMW
Fotografije: Emi Avdjieva
1 / 3
28/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Iznenadite omiljenu osobu, ljubitelja ove marke jednom veoma ukusnom i u isto vreme dobro napravljenom tortom. Uključite svoju maštu"

Potrebni sastojci

  • kore za tortu - 3 komada, čokoladne, okrugle, gotove
  • slatko od jagoda
  • kompot od jagoda
  • za krem između kora
  • čokolada - 2 komada x 100 g, fina, mlečna
  • tečna pavlaka - 100 g
  • za krem ganaš
  • čokolada - 200 g, prirodna (2 komada, prirodna čokolada sa više od 70% kakaoa)
  • tečna pavlaka - 100 g (1 šoljica)
  • za dekoraciju
  • fondan - 500 g, gotov (šećerno testo)
  • poslastičarska boja
  • konditorski lepak
* merne jedinice

Način pripreme

Krem za čokoladnu tortu BMW se pravi tako što se fine mlečne čokolade izlome u komade i istope se na vodenoj pari. Dodaje se tečna pavlaka i meša se dok se ne dobije homogena smesa.

U okruglu tablu se stavlja prva kora. Obilno se zaliva kompotom od jagoda, premazuje se slatkom od jagoda i po njemu se maže pripremljeni čokoladni krem. Satvlja se druga kora i na isti način se zaliva, premazuje se slatkom i kremom.

Treća kora za tortu se samo prelije sirupom.

Pripremamo krem Ganaš. Obe prirodne čokolade (od po 100 g svaka) izlomimo u komade i istopimo na vodenoj pari. Nakon toga dodajemo 100 g slatke pavlake i tako pripremljenim ganašom mažemo tortu odozgo i sa strane. Pazimo da se ne dobiju rubovi, a ako se dobiju takvi, špatulom namočenom u vruću vodu ih izravnamo.

Umesimo gotov fondan u loptu i razvijemo ga oklagijon u koru debljine 2-3 milimetra. Pokrivamo trotu razvijenim fondanom i lepo je izgladimo poslastičarskom peglom ili rukama. Isečemo višak fondana. Stavljamo u frižider da odstoji nekoliko sati.

Ohlađenu i stegnutu originalnu čokoladnu tortu vadimo iz frižidera i pravimo ukras od fondana prethodno obojenog odgovarajućim bojama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: