Način pripreme
Zapržimo pileće grudi u masnoći. Kada dobiju zlatastu preplanulost i pre nego što ih okrenemo posipamo ih solju i biberom. Kada budu gotovi sklanjamo ih sa ringle, U isti tiganj stavljamo meso.
Stavljamo na sitne kocke isečen crni luk u zapržimo dok ne postane zlatast. Dodajemo isečene čenove belog luka i promešamo. Dodajemo paradajz pire, alevu papriku i ljutu alevu papriku.
Mešamo i ostavljamo da se zaprži oko 5 minuta. Sipamo pavlaku za kuvanje, promešamo sve dok ne provri.
Dodajemo isečen spanać, isečene pileće grudi, narendan parmezan, peršun, sok od jednog limuna, špagete i 1 šolju vodu od skuvanih špageta.
Promešamo veoma dobro. Stavljamo u tanjir, posipamo parmezanom i serviramo.
Špageti a la krem sa spanaćem i piletinom su gotovi.