Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Teleći bubrezi sa pavlakom i senfom

Teleći bubrezi sa pavlakom i senfom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Teleći bubrezi sa pavlakom i senfom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
10/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Olizaćete prste, tražićete i dodatno - garantovano BonApeti.rs"

Potrebni sastojci

  • bubrezi - 2 komada
  • maslac - 3 - 4 supene kašike
  • ulje - 1 supena kašika
  • pečurke - 200 g, sitne
  • bujon od povrća - 1 kockica
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • senf - 2 supene kašike, dižonski
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite bubrege od žilica i masti. Isecite ih na komade i ostavite u vodi potopljenje.

Ratopite maslac u dubokom tiganju. Doajte oceđene komade bubrega i dinstajte dok ne budu gotovi, dok ne dobiju lepu braon boju. Izvadite ih rešetkastom kašikom.

Stavite oprane pečurke u tiganj i dinstajte. Kad dobiju zlatnu boju, dodajte pavlaku i mrvljeni bujon, mešate energično, dok se pavlaka ne rastvori.

Dodajte senf i vratite bubrege u pleh. Začinite solju i biberom.

Servirajte jelo toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: