Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Svinjski bubrezi sa sosom od suvog paradajza i piva

Svinjski bubrezi sa sosom od suvog paradajza i piva

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Svinjski bubrezi sa sosom od suvog paradajza i piva
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
04/03/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
17 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
2
"Dobar prijatelj će te uvek pozvati na svinjske bubrege sa sosom od sušenog paradajza i piva"

Potrebni sastojci

  • svinjski bubrezi - 500 g
  • suvi paradajz - 100 g (mariniran, u maslinovom ulju)
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 4 čena
  • pivo - 180 - 200 ml
  • bademi - 2 supene kašike, mleveni
  • prezle - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • peršun - 3 supene kašike, iseckan
  • mladi luk - 2 - 3 struka, samo zeleni deo
  • ruzmarin - 1 supena kašika, suv
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • sirće - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Bubrege očistite od kožica i masti. Dobro ih operite da bi spala krv, i isecite ih poprečno na tanke kriške. Prelijte ih hladnom vodom, tako da ih pokrije i sipajte kašičice sirćeta. Ostavite tako da odstoje bar dva sata.

2. Ponovo ih operite dobro. Stavite ih u cediljku da se ponovo ocede, a za to vreme pripremite sos.

3. Beli luk, luk i mariniran suvi paradajz stavite u blender sa malo maslinovog ulja iz paradajza. Sameljite na finu smesu i dodajte pivo, bademe i prezle. Dobro promešajte.

4. U tiganju, na jakoj vatri, ugrejte polovinu maslinovog ulja i kratko pecite bubrege, dok ne dobiju bojju. Sipajte smesu za sos i preostalo maslinovo ulje i kuvajte dok se ne redukuje na pola - oko 4 minuta.

5. Smanjite vatru i dodajte ruzmarin, biber i so po ukusu. Ostavite tako da se krčka, mešajte s vremena na vreme. Čim se sos zgusne i počne da lepi za bubrege, skinite sa vatre i poklopite, ostavite 5-6 minuta da odstoji.

6. Stavite sveži peršun i pera belog luka, sitno iseckana i jelo servirajte toplo.

Bilo bi dobro da se servira sa rendanim kačkavaljem, parmezanom ili gaudom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: