Način pripreme
Skuša se očisti dobro i odstrani se glava. Riba se iseče na pola po dužini. Dobijaju se 4 fileta. Svaki od njih se iseče na 2 parčeta.
U tiganj se stavljaju biber, lovorov listi i senf.
Dodaje se so i šećer. Dodaju se sirće i belo vino.
Jedna glavica luka se očisti i iseče na krugove. Jedna šargarepa se oljušti i opere. Iseče se na krugove. Dodaju se u tiganj. Stavlja se da provri. Ostavlja se da vri pet minuta.
Dodaje se riba, pri čemu se peče oko 30 sekundi sa svake strane.
Gotova riba se stavlja u staklenu posudu. Preliva se preostalom marinadom.
Ostavlja se u frižideru 24 sata.
Krompir se ljušti i opere. Stavlja se u šerpu i preliva se vodom. Kuva se dok ne bude gotov, Ocedi se i ostavlja da se ohladi. Seče se na kocke.
Druga glavica luka se očisti i seče na polumesece. Dodaje se.
Začinjava se solju, sirćetom i maslacem od belog trna. Meša se.
Krompir salata za našu mariniranu ribu je gotova, Cvekla i preostali krompir se oljušte i operu. Narendaju se u veliku posudu.
Začine se solju, sirćem i uljem od belog trna.
Sklapa se porcija sa krompir salatom, salatom od korenastog povrće i toplom mariniranom skušom.