Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene vekne»Ražani hlepčić sa kozjim sirom

Ražani hlepčić sa kozjim sirom

Ražani hlepčić sa kozjim sirom
Fotografije: Dimitar Dimitrov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Kada hleb nije samo ukusan, već i koristan"

Potrebni sastojci

  • heljdino brašno - 1 kašika
  • laneno seme - 1 kašičica, mleveno
  • seme bundeve - 1 kašika, mleveno
  • semenke raži - 5 kašika, mleveno
  • raženo brašno - 300 g
  • sok od grejpfruta - 1 kašika
  • kvasac - 1 pakovanje, suvi
  • grejpfrut - 0, 5 kašike, rendana kora
  • mak - 1 kašičica
  • voda - mlaka, koliko je potrebno
  • kozji sir - 120 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite hleb od raženog brašna, mlevenih raženih semenki, mlevenih semenki bundeve, mlevenog lanenog semena, heljdinog brašna, soka od grejpfruta, kvasca, rendane kore grejpfruta, maka i mlake vode – koliko treba. Ako testo postane jako tvrdo, dodajte malo belog brašna.

Ostavite da se diže oko 40 minuta.

Zatim u pleh sa papirom za pečenje oblikujte hlepčić i pecite ga u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 30 minuta.

Nakon što se ohladi, iseći na kriške i dodati kozji sir.

Ražane hlepčiće sa kozjim sirom zapečemo do zlatne boje u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: