Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Šarena salata sa bulgurom, kukuruzom i jajetom

Šarena salata sa bulgurom, kukuruzom i jajetom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661215k177
Šarena salata sa bulgurom, kukuruzom i jajetom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
02/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"U zavisnosti od namirnica, salata može odigrati i ulogu glavnog jela za vas - različiti sastojci u ovom receptu će vas sigurno učiniti sitijim"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • masline - 1 šaka, Kalamata
  • kiseli krastavčići - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica, srednja
  • mladi luk - nekoliko pera
  • kukuruz - 1/2 konzerve
  • hladno ceđeno suncokretovo ulje - 1 - 2 kašike, ili suncokretovo ulje
  • himalajska so - 1/2 kašičice, po ukusu
  • za kuvanje
  • bulgur - 1/2 šolje
  • biber 1 - 2 prstohvata, mleven
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • voda - 1 i 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte bulgur (pola šolje) u čaši i po vode, začinjene sa pola kašičice himalajske soli i 1-2 prstohvata mlevenog crnog bibera. Nakon što se bulgur skuva, ostavite ga na stranu ga da upije vodu, a zatim ga raširite u ravnu posudu - tanjir ili poslužavnik da višak vode ispari.

2. Odvojeno u keramičkom tiganju zagrejte malo nerafinisanog suncokretovog ulja, umutite viljuškom 1 jaje u činiji i sipajte ga, mešajući, tako da se prži u srednjim komadima. Zatim ga odvojite u drugu posudu.

3. Ponovo zagrejte malo suncokretovog ulja u tiganju i sipajte luk, prethodno isečen na tanka i fina rebarca. Dodajte himalajsku so, pospite prstohvat mlevenog bibera, promešajte i stavite poklopac. Ostavite dok ne omekša, povremeno mešajući.

4. U duboku posudu sipajte sastojke za ukusnu salatu: ohlađeni kuvani bulgur, umućeno prženo jaje, prženi luk, iseckanu 1 šaku maslina Kalamata, pola konzerve kukuruza šećerca, sitno iseckana 1-2 kisela krastavca iz tegle i nekoliko pera mladog luka. Začinite nerafinisanim hladno presovanim suncokretovim uljem - šarlanom (oko 1 kašičice) i dodajte oko 1/3 kašičice Himalajske soli - po ukusu.

Dobro promešajte i salata od bulgura je spremna.

Ovu predivno ukusnu šarenu salatu sa bulgurom, kukuruzom i jajima služimo za neobičan ručak pun ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: