Način pripreme
1. Skuvajte bulgur (pola šolje) u čaši i po vode, začinjene sa pola kašičice himalajske soli i 1-2 prstohvata mlevenog crnog bibera. Nakon što se bulgur skuva, ostavite ga na stranu ga da upije vodu, a zatim ga raširite u ravnu posudu - tanjir ili poslužavnik da višak vode ispari.
2. Odvojeno u keramičkom tiganju zagrejte malo nerafinisanog suncokretovog ulja, umutite viljuškom 1 jaje u činiji i sipajte ga, mešajući, tako da se prži u srednjim komadima. Zatim ga odvojite u drugu posudu.
3. Ponovo zagrejte malo suncokretovog ulja u tiganju i sipajte luk, prethodno isečen na tanka i fina rebarca. Dodajte himalajsku so, pospite prstohvat mlevenog bibera, promešajte i stavite poklopac. Ostavite dok ne omekša, povremeno mešajući.
4. U duboku posudu sipajte sastojke za ukusnu salatu: ohlađeni kuvani bulgur, umućeno prženo jaje, prženi luk, iseckanu 1 šaku maslina Kalamata, pola konzerve kukuruza šećerca, sitno iseckana 1-2 kisela krastavca iz tegle i nekoliko pera mladog luka. Začinite nerafinisanim hladno presovanim suncokretovim uljem - šarlanom (oko 1 kašičice) i dodajte oko 1/3 kašičice Himalajske soli - po ukusu.
Dobro promešajte i salata od bulgura je spremna.
Ovu predivno ukusnu šarenu salatu sa bulgurom, kukuruzom i jajima služimo za neobičan ručak pun ukusa!