bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći Kečap»Domaći kečap od cvekle

Domaći kečap od cvekle

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
652
370
Domaći kečap od cvekle
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 4
02/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
"U meniju sve treba da bude domaće - od glavnog jela do sosa. Zato vam dajemo recept za domaći kečap od cvekle, koji će zaista impresionirati vaše goste"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 komad, srednje veličine
  • šargarepa - 1/2 šolja, iseckana
  • bundeva - 1/2 šolja, iseckana na kockice
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • paradajz sos - 3 kašičice
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • smeđi šećer - 1 kašičica, kristal
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • jabukovo sirće - 3 kašičice
  • voda - oko 2/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću šerpu sipajte vodu i nakon što proključa dodajte povrće - sveklu, bundevu, šargarepu, crni luk i beli luk, koje ste prethodno očistili i isekli na sitne komade.

Kuvajte dok sve ne omekša. Zatim ih ocedite od vode (koju čuvajte za blendiranje).

Sipajte povrće u bokal blendera i dodajte domaći sos od paradajza, jabukovo sirće, himalajsku so i smeđi kristal šećer.

Zajedno sa vodom iz kuvanog povrća sameljite sve u glatku smesu. Vratite sve u lonac na šporetu i dinstajte još 25 minuta da se malo zgusne i ispari višak vode.

Dok je još vruć, sipajte ukusni domaći kečap u suve tegle, dobro zatvorite i nakon što se ohlade - čuvajte na hladnom mestu. Konzumirajte sveže (može da traje oko 1 mesec u frižideru).

Aromatični domaći kečap od cvekle - primenljiv u raznim receptima - za picu, špagete, ćuftice od povrća i još mnogo toga.

Fantastično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: