Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Razvučena pita sa jabukama

Razvučena pita sa jabukama

Razvučena pita sa jabukama
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
7
"Ako svako vuče ka sebi u posudu pitu, da znate da je reč o razvučenoj piti sa jabukama"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • voda - 300 ml
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • sirće - 1 kašika
  • brašno - koliko upije (ne treba da se lepi)
  • Za nadev
  • jabuke - 5 - 6 oljuštenih i narendanih
  • ulje - 1/2 šolje
  • šećer
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih sastojaka zamesite testo koje ne treba da se lepi. Podelite na tri lopte.

Namažite ih uljem, pokrijte krpom i ostavite da dobro odstji (testo treba da bude veoma mekano, da može dobro da se razvlači).

Uzmite jednu loptu i rukama je vucite kao mekiku. Cilj je da prvo sredina postane prozračna.

Ostavite na sto i nastavite pažljivo da vučete krajeve. Treba da se nazire stolnjak odozdo. Gotov list pospite sa 1-2 kašike ulje i nožem izrežite krajeve.

Rasporedite oljuštene, narendane i isceđene jabuke, koje ste prethodno pomešali sa cimetom.

Uvijte u rolat. Stavite slatku pitu u namazanu posudu za pečenje i pecite na 200 stepeni sa ventilatorom.

Razvučena pita sa jabukama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: