Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Teletina u sosu sa šparglom i čeri paradajzom

Teletina u sosu sa šparglom i čeri paradajzom

Teletina u sosu sa šparglom i čeri paradajzom
Fotografije: Veselina Konstantinova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
3
"Ukusna teletina sa sosom, garnirana sa svežim čeri paradajzom i šparglom"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g, za kuvanje
  • špargla - 300 g
  • brašno - 3 kašike, integralno
  • soja sos
  • maslac - 100 g
  • belo vino - 100 ml
  • so
  • biber
  • čeri paradajz - 7 - 8 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte teleće meso u ekspres loncu oko 45 minuta.

Zapecite brašno u rerni, dok ne počne da menja boju, mešajući.

Zagrejte maslac. Dodajte brašno uz neprestano mešanje. Sipajte u tankom mlazu nelo vino. Dodajte soja sos i začinite solju i biberom.

Stavite meso u posudu za pečenje. Sipajte zapršku i dodajte od bujona oko 2 šolje.

Mešajte i zapecite u rerni zagrejanoj oko 15 minuta. Pet minuta pred kraj pečenja dodajte čeri paradajz.

Skuvajte očišćene špargle u posoljenoj vodu oko 5-6 minuta.

Servirajte teletinu sa šparglom, garniranu sa čeri paradajzom i prelivenu sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: