Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Pečena bundeva sa sušenim voćem i štapićima cimeta

Pečena bundeva sa sušenim voćem i štapićima cimeta

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Pečena bundeva sa sušenim voćem i štapićima cimeta
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
04/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Deserti sa bundevom mogu da budu zaista ukusni, ali čak i nešto jednostavnije kao što je pečena bundeva sa cimetom može da vam donese dovoljno zadovoljstva i sladosti"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 1/2 kg
  • sušene trešnje
  • sušene smokve
  • suvo grožđe
  • med - 3 kašike
  • šećer - 4 - 5 kašika
  • cimet - u štapićima
  • zvezdasti anis
  • orasi - izmrvljeni
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite bundevu od semenki i unutrašnjih vlasi. Ne ljuštite koru.

Stavite je u odgovarajuću posudu za pečenje i zapecite je. Nakon što uhvati koricu pospite je šećerom.

Dodajte smokve, isečene na pariče, sušene trešnje i suvo grožđe.

Stavite parčiće oraha, štapiće cimeta, zvezdasti anis i prelijte medom. Ispecite dok ne dobije braonkastu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: