Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Punjena jaja»Punjena jaja pečurke u travi

Punjena jaja pečurke u travi

Ivana KitanovićIvana Kitanović
Šegrt
6650130
Punjena jaja pečurke u travi3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Štrumfetina kućica mora da bude najlepša"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 kom.
  • majonez - 1 kafena kašičica
  • kisela pavlaka - 1 kafena kašičica + 1 kafena kašičica za dekoraciju
  • senf - 1 kafena kašičica
  • čili sos - po ukusu
  • sveži paradajz - 1 veći komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun - ili razno povrće za imitaciju trave i cvetića - zelena salata, čeri paradajz, masline, mladi luk, rotkvice, ljuta papričica...
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja tvrdo skuvati. Kad se dobro ohlade, oljuštiti ih i zaseći vrh. Ne moraju sva jaja da budu iste visine, jer će tako izgledati još zanimljivije na tanjiru.

Kašičicom pažljivo izdubiti jaja da bi se izvadilo žumance. Da bi jaja čvrsto stajala, može im se, ako je potrebno, malo zaseći i donji, deo. U posebnoj posudici pomešati žumanca sa majonezom, pavlakom, senfom i čili sosom. Začiniti ih solju i biberom pa sve dobro izgnječiti i promešati viljuškom da se dobije ujednačena smesa.

Puniti jaja dobijenom smesom, pa ih poklapati krugovima od paradajza (kao na slici). Vrhom noža na paradajz naneti bele tufnice od pavlake.

Ova jaja najlepše izgledaju ako se serviraju u travi koja se po sopstvenoj ideji može imitirati raznim povrćem (kao na slici).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Interesantno,dekorativno i ukusno
11.08.2022 23:01